Waldstadion, Aalen

VfR Aalen's promotion to the regional league resulted in the German Football Association demanding that a number of changes be made to the existing Waldstadion. The stadium should be expanded to a capacity of 11,232 spectators. This involved constructing a covered stand as well as a standing terrace on a steel and concrete construction.

Additional value

  • Construction progress on schedule
  • Construction costs one million euros lower than originally estimated

Project data

Client:

Stadt Aalen

Architect:

Merz & Merz Architekturbüro

Location:

Aalen, Germany

Gross floor space:

1,535 m²

Gross volume:

9,911 m³

Project duration:

January 2000 – November 2003

Individual services

  • Overall concept/feasibility study
  • Traffic surveys
  • Technical and economic project controlling

Location map

Directions